Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Energianeuvonta aihealue Seuraava
pvm: 17.5.2014 11:43

Kysymys: Ulkoseinän lisäeristys

Energianeuvonta

Viitaten aikaisempaan kysymykseeni tunnus J:3147042125 :

jatkokysymys:,Olen harkitsemassa joko talon ulkovuoren uusintamaalausta  tai vaihtoehtona ulkovuoren uusimista ja samalla lisäeristämistä 50mm tuulensuojalevyllä. Työ on tarkoitus suorittaa itse joten ulkopuolisia työkustannuksia, ei tarvitse huomioida. 

Materiaali kustannusarvio sisältäen tuulensuojalevyt, välirimat ja ulkovuorilauta plus maalaus  n.5000€ eli kysymys kuuluu : saavutetaanko lisäeristyksellä kannattava energiasäästö ja millä takaisinmaksuajalla vai onko järkevämpää vain uusintamaalaus ? ?  Nykyinen öljynkulutus on 2000l/v.t. Pentti Pirkola

Jos työn tekee itse niin ilman muuta on järkevää tehdä lisäeristys. Laudoitusta ei tarvitse uusia jos ei muuta tyyliä, uusii vain mahdollisesti lahonneet osat. Ulkovuorin poistamisessa on sekin etu, että voi tarkastaa ja  korjata vanhat eristeeet.


[punainenpilvi]
17.5.2014 14:2Kommentoi:*
Vastaus

Alkuperäiseen kysymykseen U-arvon parantatumisesta olettaen ulkoseinän olevan purueristeinen 100 mm rungolla ( arvailun varaan jää sisäpuoliset rakenteet sekä ulkpuolen rakenne vinolauta? ja verhous lauta) olettaisin U arvon parantuvan n. 30 %. Takaisin maksuaika tuolle materiaali arviolle on noin 15-20  vuotta.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Ulkoseinän lisäeristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*