Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 28.1.2024 10:23

Kysymys: Kevythirsimökin lämmöneristys

Eristäminen

Aikomuksena olisi laittaa mökille lisämajoitukseen sopiva kevythirsi mökki. Hirren paksuus on joko 28 mm tai 40 mm. 

Miten tämmöisen mökin saisi eristettyä sisältäpäin paremmin lämpöä pitäväksi? Onko finnfoam levy tähän sopiva? Kuinka paksu sen pitäisi olla ja tarviiko höyrysulkua tms?

Päälle tulee tietenkin paneeliverhous.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
En suosittele EPS muovilevyn asentamista tiloihin, joita käytetään harvoin. sillä tämä muovieriste toimii kesäkuumalla päinvastoin eli höyrysulku on kylmemmällä puolella.
Koolaa 50x50 tolpilla siten että yläpäähän teet kiinnitykselle pitkänomaisen loven esimerkiksi moottorisahalla, johon laitat ruuvin ja aluslevyn.  Alapäästään tolpat saavat olla kiinteästi asennetut, sillä tuon tyyppinen runko painuu ajan olossa ja jos tolpat ovat kiinteästi kiinni yläpäästään syntyy ns. ”hirteen” rako.
Tolppien välin täytätä mineraalivilla ja sisäpintaan tuulensulkupaperi.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kevythirsimökin lämmöneristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kiitos vastauksesta. Tämä selvitti asian!

  [J358906218]
28.1.2024 19:10Kommentoi:*