Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 15.11.2023 12:12

Kysymys: Rintamiestalon rakenteen parannus

Eristäminen

Vanha seinärakenne on toteutettu niin että ei ilmarakoa. Sisätäpäin vaaka laudoitus pellavaeristys tevapaperin sisässä sekä ulkolaudoitus. Otin lattian auki ja betoni laatan päältä alkaa tuo kyseinen rakenne, on kuiva eikä mitään ihmeellistä näy. Betonista ylös on erillinen n.15cm suikale pellavaa aivan ulkovuoraukseen saakka.  Ajattelin, korvata tuon suikaleen salaojittavalla eristeellä 10cm paksulla, ja sen päälle vielä puukuitu eristeen niin että tulee tiiviksi. Olisiko tämä toimiva ratkaisu? 

Kommentoi:*
Vastaus

Jos rakenne on toiminut noin tähänkin saakka, niin esittämäsi ratkaisu toiminee edelleenkin. Eihän tuolla seinän välissä saa olla kosteutta, eli mihin tarvitset tuota "salaojittavaa" eristettä? Eipä siitä haittakaan tietysti ole.
Jäi vielä vaivaamaan tuo pellavaeriste. Missä muodossa se on seinässä? Levymäistä pellavaeristettä valmistetaan nykyään, mutta en ole törmännyt vanhoissa rakenteissa?
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Rintamiestalon rakenteen parannus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Hei, se pellavaeriste oli sellainen ns."hamppu" vyyhti. Tarkoitus on vain ottaa se pois, ja ettei eriste ole betoni pinnassa suoraan niin laittaa se levy siihen ja sen päälle 5cm eriste. Tämä nyt vain kun lattia muutenkin auki, kun vaihdetaan pahasti kulunut pinta laudoitus. [J1184901183]
17.11.2023 9:55Kommentoi:*