Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 1.5.2003 17:27

Kysymys: roudan eristys

Eristäminen

meillä on 1½ kerroksinen rintamamies talo v.57 salaojitus on uusittu mutta roudan eristys jäi tekemättä. kuinka syvää minun täytyy kaivaa? maa on savinen ja ala kerrassa on at, varastot, öljysäiliö, sauna ja kylpyhuone. Tarviinko suodatin kankaan ja mitä hiekkaa ja kuinka paljon sitä laitetaan styroksen alla? Kiitos

Kommentoi:*
Vastaus
Tarkoitus tai tarve ei ilmeisestikään ole estää roudan menemistä perustusten alle vaan suojata maa sokkelin läheltä, jotta ei synny haitallista routanousua. Jos maaperä on savea, sitä pitäisi mielestäni poistaa 80 - 100 cm ja täyttää karkealla hiekalla. Eristämisestä löytyy hyvät ohjeet kotisivumme Rakentajakoulusta kohdasta Perustus, eps eristeet ja THERMISOL eristeet.
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / roudan eristys":


Kommentoi:*