Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 12.6.2012 12:20

Kysymys: Väliseinien eristäminen/korjausrakentaminen

Eristäminen

Vanhassa, 1920 valmistuneessa puurivitaloasunnon tupakeittiössä on meneillään lattia- ja seinäpintojen uusiminen.

Seiniin/seinien eristämiseen liittykin kysymykseni. Tällä hetkellä kaikkiin seiniin (niin ulko, että sisäseiniin) on sisäpuolelle pinkopahviseinien päälle lyöty n. 5cm koolaukset. Välit on täytetty keltaisella lasivillalla eli ns. kusivillalla ja päälle on lyöty kirkas muovi.

Mieleni tekisikin poistaa lasivilla sekä muovi ja laittaa tilalle ekovillalevyjä sekä huokoinen puukuitulevy. puukuitulevy tapetoitaisiin. Onko tässä mitään järkeä? Tarvitseeko kosteudensulkupaperia? Näin tulisi kaikille väliseinille.

Yksi huoneen seinistä on ikkunallinen ulkoseinä. Siinäkin on tällä hetkellä vain 50mm lasivillaeriste. Ulkoseinän välissä on olkieriste, tosin veikkaan että pahasti painunut. Ulkoseinään minulle on ehdotettu laitettavan SPU-levyä lämmöneristyksen turvaamiseksi. Mietin tätä vaihtoehtoa puutalon hengittävyyden kannalta, onko turvallista?

Haluaisin välttää muovia, kun kerta kyseessä on vanha puutalo. Vastauksista kiittäen!

Kommentoi:*
Vastaus
Varmaankin tarkoitat sisäseinillä asunnon väliseiniä. Väliseinissä ei tarvita höyrysulkua. Ulkoseinissä selostamasi rakenne on aivan oikea. Tärkeintä on, että höyrysulku on ehjä. Ulkoseinään voit asentaa lisäeristeeksi uretaanilevyn ohjeen mukaisesti. Tällöin vanha höyrysulku pitää poistaa. Vanhassa rakennuksessa ilmanvaihto on tärkeä. Tiiviillä sisäpinnalla estetään hallitsematon korvausilman tuleminen läpi rakenteiden. Siksi rakennukseen pitää asentaa jokaiseen huoneeseen tuloilmaventtiili ja poistojen paikat vähintään keittiöstä ja vessasta. Näin sisäilmasta saadaan hyvälaatuinen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Väliseinien eristäminen/korjausrakentaminen":


Kommentoi:*