Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 24.1.2004 14:7

Kysymys: 1919 Rakennettu maalaistalo

Hankkeen valmistelu

Kyseessä on suku talo joka on jaettu paritaloksi aikojen saatossa ja nyt puolet talosta on jäämässä minulle ja puolet serkulleni. Rakennus on kovin tarpeessa saada remonntia. rakennuksessa on kosteus ja laho vaurioita lähinna alapohjassa. Mistä tässä tapauksessa kannattaa lähteä liikkeelle? Puretaanko rakennusta sisältä päin ja tarkastettaan kunto? Missä vaiheen kannattaa pyytää arkkitehtia piirtämään talo jotta rakennus luvat järjestyy? Rakennus on pohja pinta alaltaan n.200m2 ja hirsi runkoinen ulkovuoraus on lomalaudoitettu ja sisällä on halteksi vuoraus. Lähinnä kysyms on miten kannattaa edetä?
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Suunnittelija kannattaa palkata heti. Häneltä saa hyviä neuvoja esim. lahovaurioiden kartoitukseen. Ensimmäiseksi ei kannata ryhtyä purkamaan. Jos lattiassa on paljon vaurioita, voi olla tarpeen purkaa koko rakenne. Tätä ei tutkimatta kannata tehdä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / 1919 Rakennettu maalaistalo":


Kommentoi:*