Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 25.7.2023 1:37

Kysymys: Mistä aloittaa kylpyhuoneen ja wc yhdistäminen

Hankkeen valmistelu

Onko mahdollista yhdistää kylppäri ja wc? Paljonkohan pitäisi varata budjettia jos tekee semi perus materiaaleilla? Putketkin pitäis siirtää ja sähköjä jotta saisi pesukoneet paremmille paikoille. Mutta mistä aloitamme? Emme osaa mitään tehdä itse. Seinät "metallihäkkiä" jonka päällä muovitapetti


Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Siis kylpyhuoneenne on Parman tilaelementti, jossa on peltiseinät ja villa välissä. Sanoisin, että pesuhuoneen tekeminen ei ole niin yksinkertaista, että siitä kannattaisi aloittaa harjoittelu. Ota yhteyttä paikkakuntanne rakennusmestariyhdistykseen, josta saat neuvoja, suunnittelijan tiedot ja mahdollisen työn tekijän tiedot.
Koska asutte kerrostalossa pitää urakoitsijan täyttää märkätilarakentamien vaatimukset. Olette vastuussa taloyhtiölle ja sen on myös hyväksyttävä tehdyt suunnitelmat. Mitään ei saa tehdä ilman yhtiön suostumusta, sillä asunto-osakeyhtiössä osakas omistaa vain osakekirjat, jotka oikeuttavat tiettyyn asuntoon, taloyhtiö omistaa vesieristeet ja rakenteet, osakkaan valta on pintarakenteet.  
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Mistä aloittaa kylpyhuoneen ja wc yhdistäminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*