Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 17.8.2023 12:39

Kysymys: Suunnittelukulujen ja rakennusluvan hinnoittelu

Hankkeen valmistelu

Olen myymässä Keravalta 435 m2 suuruista tonttia (e=0,3), johon olen hakenut rakennusluvan yksilölliselle 2-kerroksiselle talolle. Rakennuslupa on vielä voimassa 4 vuotta. Olen maksanut  erittäin pätevälle arkkitehdille lupakuvista, samoin olen maksanut tontille tien sekä valmiuden kytkeä talo vesi- ja viemäriverkkoon. Olen maksanut kaavamuutoksesta ja rakennusoikeuden ylityksestä poikkeuslupamaksun. Kun myyn tontin, ostaja pääsee aloittamaan välittömästi rakennustyöt, mikäli ei halua tehdä taloon suurempia muutoksia. Nyt minua askarruttaa kysymys, miten korkeaksi voin hinnoittella tonttikaupan yhteydessä maan hinnan päälle oman suunnittelutyöni, rakennusluvan hankinnan sekä muut tontilla olevat valmiudet, joiden avulla ostaja pääsee välittömästi aloittamaan rakennustyöt.Puutarhanhoito, remontointi
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Tietysti voi aina lähteä todellisista kuluista (arkkitehti, muut suunnitelmat, viranomaismaksut) lisättynä oman työn osuudella (esim 20 €) tunti. Tontin arvonnousu ja siten lopullinen hinta on sitten teidän ja ostajien näkemysten yhteensovittamista. Valmis arkkitehtisuunnittelu voi olla asia, joka ei monelle ostajaehdokkaalle tuo lisäarvoa, vaikka se vastaisi teidän toiveitanne kuinka hyvin.
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Suunnittelukulujen ja rakennusluvan hinnoittelu":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*