Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 8.9.2023 7:40

Kysymys: Työmaaparakki

Hankkeen valmistelu

Aikomukseni on tehdä eristetystä puurakenteisesta työmaaparakista pihasauna / pukeutumistila. Sisäseinän rakenne on sisältäpäin maalattu lastulevy, jonkinlainen höyrysulkuna ilmeisesti käytetty pinnasta kiiltävä ruskea paperi, villa 100m pysty koolauksella. Lattia samoin, mutta pontattu lastulevy. Jaan tilan kahdeksi joista toinen sauna. Sauna puolen seinän ja katonrakenne haastava. Pitääkö lastulevy ottaa pois papereineen vai riittääkö pintaan, alumiinipaperi+tuuletusväli+pystypaneeli. Kattoon alumiinipaperi+tuuletusväli (10 sm tilan korkeuden vuoksi) ja paneelit, normaaliin tapaan. Lattia puretaan kokonaan ja pihasaunoille tyypillinen kaadoilla varustettu puulattia kaatoineen. Toki myös saunaan normaali tuuletus.

Kommentoi:*
Vastaus

Suosittelen lastulevyjen ja ruskean materiaalin poistamista. Muu rakentaminen sujuu esittämälläsi tavalla. Puilla lämpiäviä laitteita tiloihin
asennettaessa ota huomioon niiden suojaetäisyys palavista materiaaleista.
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Työmaaparakki":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*