Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 4.9.2003 12:55

Kysymys: URAKAN SUORITUS

Hankkeen valmistelu

ONKO URAKOITSIJALLA OIKEUS SAADA 1.ERÄ URAKKAHINNASTA, ENNENKUIN HÄN ALOITTAA RAKENTAMAAN OMAKOTITALOA?? VOIKO urakoitsija OLLA MYÖS VASTAAVA MESTARI?

Kommentoi:*
Vastaus
Urakoitsija voi olla vastaavana mestarina, mikäli rakennustarkastaja hänet tehtävään hyväksyy. Se kuuluu yleensä urakkahintaan. Urakoitsijan ensimmäinen maksuerä määritetään urakkasopimuksessa. Jos ensimmäinen erä maksetaan ennen töiden aloittamista, siis kirjallisen urakkasopimuksen allekirjoituksen jälkeen, urakoitsija asettaa vastaavan pankkitakuun tilaajalle. Nämä asiat on syytä sopia hyvin tarkkaan urakkasopimuksessa. Itsellä voisi olla hankkeessa mukana rakennusalan asiantuntija valvojana, jolloin urakoitsijan työt tulisi valvottua.
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / URAKAN SUORITUS":


Kommentoi:*