Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 2.7.2023 11:0

Kysymys: Uuden asunnon rakentaminen vanhaan kiinteistöön

Hankkeen valmistelu

Mitä mahdollisuuksia pojallamme on rakentaa tontillemme uusi rakennus olemassa olevan talousrakennuksen päälle? Lisäksi talousrakennusta laajennetaan hieman. Nykyiselle kiinteistömuotoisella tontillamme on yksi omakotitalo ja talousrakennus. Mitä mahdollisia veroseuraamuksia tulee?

Kommentoi:*
Vastaus

Siis ainahan kun kiinteistön arvo nousee suurenee myös kiinteistövero.
Pitää kuitenkin ensinnä selvittää tontin rakennusoikeus, ja jos tontilta puretaan rakennuksia niiden pinta-ala vaikuttaa rakennusoikeuteen. Siis jos jotain poistetaan sen tilalle saa rakentaa toisen saman kokoisen rakennuksen. Tontin tehokkuusluku ilmaisee kuinka paljon tontille saa rakentaa ja tämä pätee kaava-alueeseen. Jos taas ollaan kaava-alueen ulkopuolella kunnan rakennustarkastus antaa siihen ohjeet ja kannattaa myös tutustua kuntasi rakennusjärjestykseen.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Uuden asunnon rakentaminen vanhaan kiinteistöön":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*