Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 23.1.2024 17:30

Kysymys: Yläkerran kylpyhuoneen lattia

Hankkeen valmistelu

Kysyisin minkälainen lattia yläkerran kylpyhuoneeseen.Puuvälipohja ja tarkoitus olisi tehdä siitä kylpyhuone  nykyaikaisilla levyillä.Mitä ehdotetaan.Seinät tulisi 20 mm tulppalevy ja päälle laatat.Miksi remonttimiehet ei tahdo käyttää noita tulppalevyjä.

 

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Tässä yksinkertainen ohje, nykyisen puulattian päälle kipsilevy 13mm sen jälkeen sähkölattialämmityskaapeli joiden väli täytetään kipsilevy suikaleilla ja syntynyt kolo täytetään lattialämmitysmassalla. Viimeiseksi erikoiskova kipsilevy ja sen päälle lattiankallistusmassalla kallistukset.
Kaikki levyt kiinnitetään ruuveilla lautalattiaan asti siten että kaapelia ei vaurioiteta lisäksi kaikkien kerrosten väliin saneerauslaasti. Ja valmiin lattian päälle vesieriste, joka nostetaan 100 mm lattiasta seinälle ja sen päälle vesieriste siten että ne limittyvät toisiinsa. Nyt alusta on valmis laatoitettavaksi. Jos käytetään tulppalevyä seinässä, toimitaan levyn valmistajan ohjeen mukaan. Suosittelen työn tekijäksi ammattitaitoista vesieristesertifikaatin omaavaa työntekijää. En osaa antaa vastausta miksi ei suosita tulppalevyn käyttöä.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Yläkerran kylpyhuoneen lattia":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*