Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 25.7.2023 21:41

Kysymys: Hirsirakennukseen pesuhuone, sisäseinien pinnoitus?

Huvilat ja mökit

Tarvitseeko hirsiseinäisen pesuhuoneen sisäseinä pinnoittaa, jos niin miten?

- Kantovesi.

- Ei tule suihkua.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Minun mielestäni ei tarvitse pinnoittaa, mutta olen nähnyt seinään asennettuna plexilevyn joka oli välikkeillä 20 mm irti seinästä ja lattiasta 20 mm irti. Sauna oli ollut käytössä kymmeniä vuosia, eikä siinä ollut vaurioita. Mutta mikä tärkeintä sauna täytyy käytön jälkeen kuivata eli muutama klapi pesään ja ikkuna auki. En tosin tiedä onko kyseessä erillinen pesuhuone vai onko siinä myös kiuas. Jos ei ole niin pesuhuoneen ja löylyhuoneen ovi auki ja annetaan kuivua rauhassa. Muista lastat lattia irtovedestä.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Hirsirakennukseen pesuhuone, sisäseinien pinnoitus?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Itselläni myös hirsiseinäinen sauna. Pesutilan hirsiä on jo 12 v suojanneet polykarbonaaattilevyt, joilla on parempi lämmin/kylmäkesto plexiin verrattuna. [J5863912329]
28.7.2023 15:43Kommentoi:*