Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 27.2.2024 16:35

Kysymys: Tervehdys meillä mökin paikka kalliolla ja viemäri tulisi kallion päälle ja kaatoa kyllä riittää paljonko maata päälle jos vielä laittaa Finnfoameristeen

Huvilat ja mökit

Paljonko vaatii viemäri maata päälle jos kalliopohja ja riittävä kaato on ja jos vielä laittaa Finfoam eristeen putken ympärille

Kommentoi:*
Vastaus

Viemärin peittosyvyys ilman routaeristystä on 1,5 m, eli ei varmaankaan tapauksessanne onnistu. Routaeristeen (esim Finnfoam) tulisi ulottua noin 1,5 m viemärin molemmille sivuille, ja maata sitten päälle voi laittaa hyvin vähänkin (10 cm). Hyvä ratkaisu voisi olla viemärin eristäminen EPS-kouruilla ja saattokaapeli termostaattiohjauksella. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Tervehdys meillä mökin paikka kalliolla ja viemäri tulisi kallion päälle ja kaatoa kyllä riittää paljonko maata päälle jos vielä laittaa Finnfoameristeen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*