Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 29.2.2024 11:12

Kysymys: alkuperäiset 70-luvun piirustukset puutteelisia

Ilmanvaihto, muu

Rakennusvalvoja huomasi että rivitalossa,(tasakatto, yksitaso) oli usempi asunto jossa liesituuletin oli kytketty suoraan hormiin. Tarkastaja selvästi aavisti ja katsoi vanhoista piirustuksista ja niin sielllä oli jätetty luvat hakematta liesituulettimelle. Kysyinkin minkälainen työ olisi saada asia luvalliseksi. Ajatus olisi lisätä keittiön ulkoseinälle raitisilmaventtiilin jotta ilmanvaihto tehostuisi. Myös lähivuosina on tulossa kattohuovan vaihto tai jopa tasakaton muuttaminen pulpettikatoksi.. Eli silloin viimeistään voisi tarvittaessa kunnostaa/muuttaa nykyistä hormia.

Kommentoi:*
Vastaus

Suunnitelmanne voi olla hyväkin, mutta näillä tiedoilla en voi kuitenkaan suositella ainakaan omatoimista ratkaisua. LVI-suunnittelijan käynti kohteessa, tilanteen katselmointi (minkälainen on nykyinen IV-koneisto, tulo, poisto jne, palomääräykset) ja suunnitelman teko ja hyväksyttäminen myös valvontaviranomaisella ovat ne askeleet, miten pitäisi edetä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / alkuperäiset 70-luvun piirustukset puutteelisia":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*