Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 29.2.2024 18:17

Kysymys: tuuletus viemäri ongelma

Ilmanvaihto, muu

1974 tehty omakotitalo omakoti asutusalueella jossa viemärintuuletus putki eristetty lämpimässä tilassa solukumilla höyrynsulkuun asti ja siitä ylöspäin yhdellä varvilla 5cm alumiinipintaisella villalla joka teipattu tiiviiksi.

Ongelmana on että solukumi kuiva mutta kylmässä tilassa hikoilee tuo alumiinieriste ja villa tuntuu olevan hiukan kosteaa sen sisällä?? Sisäpuolihan putkessa voi olla normaalisti kostea mutta tässä on kosteutta putken ulkopuolellakin.

 

 

Mistä tuo voi johtua? Vaatiiko toiset 5cm eristettä edellisen päälle vai vuotaako joku sauma. Saumoja ei ole kuin yksi kulma liitos ja se haitari putken pätkä jolla yhdistyy tötteröön mikä menee peltikatosta taivasta kohti. Hattua ei ole putken päässä. Tuuletusputki kulkee sisäseinästä ylös ja kylmässä tilassa harjakaton mukaisesti harjalle josta läpi taivasta kohti

Kommentoi:*
Vastaus

Kuulostaa kyllä hiukan erikoiselta. Kyllä tuon eristeen pitäisi riittää vahvuudeltaan, mutta tuo vuosiluku saa epäilemään, että eriste ei  ehkä vastaa tämän päivän tuotteita eristyskyvyltään. Toinen syy voisi olla tuo kostuminen sikäli, että kosteus on voinut kerääntyä hiljakseen eristeen sisään ja näin eriste on muuttunut "eristyskyvyttömäksi". Lähtisin siis uusimaan tuon yläpuolisen eristyksen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / tuuletus viemäri ongelma":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*