Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 8.10.2023 11:45

Kysymys: Kattotuolit

Kattotarvikkeet

Hei

Rakennen grillikatosta ja tuli ongelma kattoruoteiden tasauksessa kattopohjalautoja varten. Harjalla on savupiippua varten kahdeksan kulmainen aukko johon johon ruouteet on tuettu. Tuleeko ruoteet vain tasata aukkoa vasten vaikka ne jää eri korkeudelle aukkoon nähden?


Kommentoi:*
Vastaus

Hei
En oikein ymmärrä kysymystäsi. Esittäisin, että laudoitat katon umpeen raakaponttilaudalla siten että urospontti on ylöspäin. Jokaisen aluspuun kohdalta raakaponttilaudat katkaistaan ja koko katto lyödään umpeen. Raakaponttilaudan päälle suosittelen huopapaanukattoa ja jokainen ulkojiiri päällystetään harjalaatoilla asentaen ne alhaalta ylöspäin ja naulaus aina laatan yläreunasta, jolloin uusi huopalaatta peittää naulat. Puhuit ruoteiden asennuksesta, siis oliko tarkoituksena asentaa peltikatto tai tiilikatto?
Molempien toteuttaminen tuohon kattomuotoon on tosi haastava tehtävä.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Kattotuolit":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*