Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Keittiö ja kalusteet aihealue Seuraava
pvm: 7.11.2021 6:49

Kysymys: Epäilty kosteusongelma keittiössä

Keittiö ja kalusteet

Keittiömme jääkaapin edessä oli vettä, oletettavasti sulatusveden aukko oli tukossa. Tämä kuivattiin. Samassa yhteydessä huomasimme, että viereinen kalustelevy (laite sijoitettuna pakastimen viereen 120cm leveään kaappirunkoon) on turvonnut etuosastaan alakulmasta, no 6cm alhaalta ylös. Myös viereisessä kaappisokkelissa on värimuutos. Syvemmällä kaapissa levyn alaosa näyttää hieman epämääräiseltä ja takakulmassa, vasten kipsilevyseinää tumma jälki. Miten asiaa kannattaisi lähestyä? Mosaiikkiparketti kaapin alla / vieressä vaikutti täysin kuivalta.

Vaihtoehtoisia selityksiä koiran kupin kaatuminen tai kahvinkeittimen vuotaminen yli. Pahin vaurio siis nimenomaan etuosassa. Miten iso ja kallis remontti tulossa?

Kommentoi:*
Vastaus

Ensimmäiseksi tietenkin kannattaa selvittää syy kosteuden syntyyn, koska ilmeisesti kosteutta on ollut pidempään, kertomasi perusteella kuin muutaman tunnin, koska kaappirunko oli joturvonnut.
Toiseksi, riippuen vaurion laajuudesta, tulee tietenkin aloittaa rakenteiden kuivaus, joko omatoimisesti tai asianomaisen yrityksen avulla. Näillä tiedoin kuiuvauksen ja remontin hinta-arvion tekeminen on mahdotonta.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Epäilty kosteusongelma keittiössä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*