Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 23.1.2004 8:25

Kysymys: kalkin poisto

Kylpyhuone ja sauna

ostimme talon noin kuukausi sitten.olisin kysynyt millä aineella saisin valkoiset kalkki tahrat pois kaakeleilta,olen pessyt kloriitilla ja jopa 11% suolahapolla mutta jäljet ei lähde pois tai voisiko ne olla kloori tahroja kun on uima-allas ja jäljet tulevat sieltä.
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Kalkkitahrat lähtevät normaalisti muurahaishapolla. Sen vaikutus on erilainen, kuin muiden happojen. Tiettyihin pintoihin kloridit aiheuttavat syöpymiä. Tässä tuskin on kyse siitä. Tämän ongelman aiheuttaa natriumhypokloriitin kloridi suola. Jopa lasille se aiheuttaa epäpuhtauksia. Kannattaa koettaa poistaa tahrat karkealla sienellä. Useasti kalkki on kiinni pohjassa tiukasti, mutta irtoaa, kun mekaaninen rasitus on sopiva.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kalkin poisto":


Kommentoi:*