Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 15.2.2024 12:32

Kysymys: Kopolaatta

Kylpyhuone ja sauna

Laitoin rivitalon myyntiin välittäjän kautta ja välittäjä tilasi kuntotarkastajan sekä laittoi asunnon myyntiin ennen raporttia. Kuntotarkastaja totesi kylpyhuoneen/saunan oviaukolla muutaman kopolaatan, josta laittoi maininnan "ilmeisesti laatan lämpölaajenimisen aiheuttama, taloyhtiö??" Laatat ja saumat ehjät sekä ei asukkaan aiheuttama.

Ilmoitin asiasta isännöisijälle, joka sanoi viestillä asian kuuluvan taloyhtiölle. Nyt kuitenkin välittäjä ilmoitti, että kylpyhuoneen osalta pitää tehdä tutkimus tarviiko kaikki laatat uusia ko. tilaan. Nyt edelleen asunto on välittäjän myynnissä ja asian tarkemmat selvittelystä ei ole mitään aikataulua.

Käsitykseni mukaan asian selvittely sekä korjaus täytyy tehdä taloyhtiön toimesta, koska kuntotarkastastajan reportti viittaa siihen sekä isännöitsijä antoi vastauksen sen kuuluvan heille.

Kannattaako asunto ottaa myynnistä pois kunnes tuo asia saadaan hoidettua. Välittäjän pitäisi poistaa, jotta ei tulisi minulle maksuja tehdystä työstä (kuvaus yms.)

Miten kannattaa edetä asiassa jos en pääse ratkaisuun sovittelun kautta?
 Sain lisätietoa laatoittajan ammattimieheltä, että kopolaatat voi irroittaa nätisti ja laatan alla oleva massa voidaan tasoittaa rikkomatta vesieristettä ja sitten uusi kiinnitysmassa sekä laatta tilalle. Nyt vielä löysin varastosta uusia samoja lattialaattoja, jotka voisi tuo firman ammattimies asentaa. Siitä saisin sitten varmaan todistuksen häneltä.

Syy kopolaattoihin on saunan oviaukon liikuntasauman puuttuminen sekä lämpölaajeneminen. Asunto rakennettu 2006.

Taloyhtiön isännöinti samassa välittäjän kanssa ja he ovat tilaamassa erillisen kosteusmittauksen sekä ovat esittäneet sitten kylpyhuonetilan uusimisen nykyiseen muotoon. Tuntuu hurjalta kun muuten laatat ehjät.

Mielessä on kopolaattojen uusiminen ammattimiehellä mutta voiko isännöitsijä vaatia suurta remonttia. [J2921471015]
17.2.2024 13:59Kommentoi:*
Vastaus

Vastaaja ei ole juristi, mutta mielestäni välittäjä ei voi tuollaista vaatimusta esittää. Välittäjän pitää vain kertoa asia. Sovittelu lienee se oikea vaihtoehto, tai sitten antaa toimeksiannon loppua ajan tullessa täyteen. Yhtiön saaminen aloittamaan korjausta voi olla vähän "niin ja näin", eli tuollainen kopo ei ole mikään erityinen uhka asumisterveydelle tai rakenteille.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kopolaatta":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*