Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2023 7:10

Kysymys: Kylpyhuoneen lattialämmityksen korjaus

Kylpyhuone ja sauna

Taloyhtiön ykden asunnon lattialämmityskaapeli on poikki. Remonttifirman mukaan kaapeli voidaan korjata poistamalla laatat vikakohdasta, piikkaamalla kaapeli näkyviin ja liittää vioittunut kohta, täyttää kolo, laittaa vesieristys alle ja laatoittaa uusilla, entistenlaisilla laatoilla.

Osakas ei suostu kaapelin korjaukseen ( noin 1000e), vaan vaatii koko kylpyhuoneen remontointia, josta kustannukset olisivat noin 15000e.

Voiko taloyhtiö korjauttaa kaapelin ilman osakkaan suostumusta, vai onko laitettava koko kylppärin pinnat uusiksi?

Kommentoi:*
Vastaus

Taloyhtiö  korjauttaa ilman osakkaan suostumusta tuon lattialämmityskaapelin sekä siihen liittyvät työt, sillä ne kuuluvat taloyhtiön vastuulle. Osakkeen omistajan vastuulle kuuluu tilan pintarakenteet. Taloyhtiö korjaa ja kustantaa tässä myös tuon avauskohdan pintarakenteen. Omalla kustannuksellasi voit uusituttaa pintarakenteen, mutta harvoin se onnistuu niin, ettei vedeneristys vaurioidu ja silloin sen kustannus tulee sinun maksettavaksi sekä vedeneristeen asennustyön valvonta ja tarkastustyö.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen lattialämmityksen korjaus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*