Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 9.2.2024 19:19

Kysymys: Kylpyhuoneen vesieristys muovimaton päälle ja laatoitus siihen

Kylpyhuone ja sauna

Otsikon mukainen kysymys, onko mahdollista? Ennen kuulemma on tehty myös laatoitus suoraan muovimaton päälle, mutta tämä ei taida olla suotavaa joidenkin kemiallisten reaktioiden suhteen, joka voi rikkoa muovimaton, jota kautta sitten menettää sen vesieristyksen.Kylpyhuone rempattu joskus 1999 vuonna mahdollisesti, joten olettaisin, ehkä, että tuon kumimaton alla kuitenkin olisi jo vesieristys? Kuitenkin maton vetäminen pois on työläs operaatio ja tarvisi joka tapauksessa uudestaan tehdä vesieristys. On myös lattialämmitys, mikä oletettavasti siinä aika pinnassa heti.

Kommentoi:*
Vastaus

Taisin juuri pari päivää sitten vastata kysymykseen, onko muovimatto laatan alla riittävä vesieriste. RYL ohjeistuksen mukaan näin on. Tapauksessanne tarkoittaisi sitä, että maton pintaa karhennetaan ja laatoitus siihen suoraan päälle. Toki siihen voi tehdä vesieristyksenkin ja laatoitus sitten.
Tosiasiassa oikea tapa on poistaa matto, hioa liima pääosin pois ja mikäli kaatoja ei tarvitse korjailla, sitten uusi vesieriste ja laatoitus. Tuo maton jättäminen alustaksi kuulostaa äkkiseltään helpolta ratkaisulta, mutta hankaluudet tulevat sitten lattian ja seinän rajoissa, nurkissa, läpivienneissä jne. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen vesieristys muovimaton päälle ja laatoitus siihen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kiitoksia vastauksesta

  [J2000673199]
10.2.2024 9:20Kommentoi:*