Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 13.9.2023 17:51

Kysymys: lattialämmityksen säätö

Kylpyhuone ja sauna

Saunan ja pesuhuoneen remontissa laitettiin uudet lattialämmityksen vastukset ja yhteinen termostaatti. Mikähän on vikana, että pesuhuone-/saunan lattian lämpötila on 26-29 stetta laserilla mitattuna? Huonelämpötila on 26 astetta. Termostaatin säätönuppi ollut aivan minimaalissa, termostaatin nuolen kärjen kohdalla vasemm. laidassa, jonka käsittääkseni pitäisi antaa minimilämmön. Termostaatti on Enston ECO10BTW-J 10A IP31 U VVS. Termostaatti käytössä anturilla.Ovi ja ikkuna alueelle on ollut kiinni. Kuinka pian lattialämmön pitäisi olla muuttunut termostaatin säädöstä? Alla valettu alapohja, 1 krs.Ei lattia tunnu reagoivan viikossakaan.

 
Oletko kokeillut enston-sovellusta kännykälläsi? Jos on joku outo asetus jäänyt päälle? Tai kokeile resetoida se tehdasasetuksille.

Jos se toimisi normaalisti, niin kyllä viimeistään tuntien viiveellä huomaisi säädön vaikutuksen vaikka olisi miten massiivinen betonilattia.

Voihan olla myös asennusvirhe tai viallinen anturi. [PetteP]
14.9.2023 12:26Kommentoi:*
Vastaus

Kaikissa lattialämmitystermostaateissa on kiinteä lämpötilanpudotustoiminto. Lattian lämpötilan muutoksen nopeus riippuu betonilaatan paksuudesta eli kokonaismassan määrästä. Epäilen laitteiden asennusvirhettä ja suosittelen, että otat yhteyden sähköurakoitsijaan, joka on tehnyt asennustyön. Kyllä viikon aikana pitäisi lämpötilan muuttua jo radikaalisti.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / lattialämmityksen säätö":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*