Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 13.11.2023 18:20

Kysymys: Reikä vesieristeessä

Kylpyhuone ja sauna

Omistamme asunnon, jossa on havaittu kosteusongelma kylpyhuoneessa. Huomasimme, että lattiakaivon ympärillä olevien lattialaattojen alle oli päässyt vettä, joten ilmoitimme asiasta taloyhtiölle, ja isännöitsijä tilasi urakoitsijan selvittämään asiaa.Urakoitsija kävi tutkimassa kaivon ympäriltä, että voidaanko tuo alue korjata kevyesti irrottamalla ja kiinnittämällä uudelleen irtonaiset laatat ja kaivon kansi. Avauksen yhteydessä tuli kuitenkin esille, että vesi on vedeneristeen alla eikä pelkästään laatan ja vedeneristeen välissä. Avauksen yhteydessä löydettiin reikä eli reilun 2 cm aukko vedeneristeessä, josta vesi on päässyt väärään paikkaan. Avaajan mielipiteenä oli, että se olisi tehty mattoveitsellä tai muulla veitsellä.Minä olin tilannut kylpyhuoneeseen noin vuosi sitten kylpyhuonehuollon eräältä hyvämaineiselta firmalta, ja tämän huollon yhteydessä uusittiin kylpyhuoneen silikonisaumat sekä lattiakaivon ympärillä oleva sauma. Tämä huolto koski siis vain kylpyhuoneen pintoja.Isännöitsijä kuitenkin epäilee, että tuo vesieristeen reikä on syntynyt tämän toimenpiteen yhteydessä, eikä alun perin vuonna 2008, jolloin märkätila on viimeksi saneerattu taloyhtiön toimesta. Isännöitsijän mukaan kylpyhuoneen korjaus ei näin ollen kuulu taloyhtiön vastuulle, vaan isännöitsijä pyytää minua tekemään reklamaation tuolle huoltotoimenpiteen tehneelle firmalle, sekä vaatia korjauksia tehtäväksi heidän toimestaan.Näin ollen tein reklamaation tuolle firmalle, mutta he vastasivat että he tekevät noin 300 kohdetta kuukaudessa, eivätkä he ole koskaan rikkoneet vesieristettä. Kaikki työvaiheet tehdään niille tarkoitetuilla työvälineillä ja aineilla niin, että rakenteita, vesieristeitä ja lämmitysjärjestelmiä ei voida vahingoittaa. He eivät ole käyttäneet mattopuukkoa kaivon ympärillä. Heidän mukaansa on todennäköisempää, että vesieriste on rikki jostakin muusta syystä, kuin tuosta huoltotyöstä.Näin ollen vaikuttaa siltä, että kukaan ei ota vastuuta kylpyhuoneen korjauksesta, joten mitä voin enää tehdä? Kylpyhuone on tällä hetkellä käyttökelvoton, kun taloyhtiön tilaama urakoitsija on jo hionut vesieristeen auki selvittäessään vaurioita. Mielestäni taloyhtiön kuuluisi korjata kylpyhuone ja palauttaa se perustasolle, kun kosteus on nyt jo päässyt rakenteisiin. Ymmärtääkseni vesieriste ja rakenteet kuuluvat lähtökohtaisesti taloyhtiön vastuulle.Olimme ilmoittaneet isännöitsijälle jo yli kaksi vuotta sitten, että epäilimme kosteusongelmaa kylpyhuoneessa ja pyysimme kosteusmittauksia, koska kylpyhuoneessa oli mustia homepisteitä ja maakellarin hajua. Taloyhtiö ei kuitenkaan tuolloin lähtenyt tutkimaan asiaa. Lisäksi taloyhtiössä on tuon vuoden 2008 saneerauksen jälkeen korjattu vesivahinkoja/vesivaurioita viidessä muussakin huoneistossa, joten tämä vaikuttaa olevan laajempikin ongelma.

Kommentoi:*
Vastaus

Kerrotteko vielä onko kyseessä kerros- vai rivitaloasunto ja jos kerrostalo, niin pohjakerros vai ylempi?
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Reikä vesieristeessä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kyseessä on kerrostaloasunto, joka sijaitsee 1. kerroksessa. Asunnon alapuolella on vielä kellarikerros, jossa sijaitsee taloyhtiön saunatila yms. [J3312351017]
14.11.2023 10:25Kommentoi:*