Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 18.5.2014 20:57

Kysymys: Vesipata ulos

Kylpyhuone ja sauna

Hei

Mökkimme saunassa on kiukaan kyljessä oleva vedenlämmitin. Kun tarvitsemme kuumaa vettä, täytyy saunaa lämmittää muutamia tunteja, jolloin piippu/muuri lämpenee ja kesäaikaan mökissä tulee tukalan kuuma.

Ajattelimme hankkia pihalle puukäyttöisen vesipadan, josta saisimme lämpimän veden sitä tarvitessamme.

Vaatimuksiksi loihdin seuraavat: Tilavuutta saisi olla 50-80 ltr ja koko systeemin nostaisin mielelläni talveksi katon alle varastoon (eli kevyehkö). Jalat (että ei tarvitse tehdä suuria perustuksia) ja savupiippu savun hälventämiseksi tuntuvat hyvältä idealta.. 

Löysin ainoastaan yhden tarkoitukseen suoraan sopivan ja kysyisinkin neuvoa, mistä löytää vaihtoehtoja. Osaisitteko auttaa?

Kiitos avustanne jo etukäteen.

Terveisin,

Antti  

 

Kommentoi:*
Vastaus

Olet onnekas kun olet löytänyt sinulle soveltuvan ratkaisun mikäli todella haluat siirrettävän ratkaisun.
Vaihtoehtojen hakeminen on melko toivotonta ainakaan itselläni ei siihen ole antaa apua. Itse ehkä toteuttaisin kevytrakenteisen kiinteän suojan jossa pata voisi olla myös talven ja suoja voisi lämpimänä aikan toimia myös pesutilana.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vesipata ulos":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kiitos vastauksesta.Pointti oli kohdallamme juuri siinä siirrettävyydessä eli ajatuksena on tehdä vesipatavirityksestä väliaikainen. Ei katoksia eikä muutakaan - jäähtyneen padan päälle sunnuntaina mökiltä lähtiessä pressu ja talveksi suojaan.Suunnitelmissa on joko laajentaa nykyistä tai rakentaa kokonaan uusi sauna. Siksi emme halua mitään rakennelmia pihaa "rumistuttamaan".Antti 


[J513548818]
21.5.2014 11:53Kommentoi:*