Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 18.5.2014 21:53

Kysymys: ei otsikkoa

Maa- ja pohjarakenteet

Moro! Tehtiin muuri isoista louhekivistä. osassa kivistä on ruosteinen pinta. Voiko kiven puhdistaa jollain hapolla että se olisi samanlainen kuin lohkaistu kivi mikä ei ole ruostunut,.

Kommentoi:*
Vastaus

Jos ruoste on vain kiven pinnassa, se voi lähteä laimealla happoliuoksella (esim. etikka)± teräsharjalla. Kaikenlaiset graniitit kestävät tämän käsittelyn oikein hyvin. Toiset kivet taasen todellakin ruostuvat ilman vaikutuksesta. Niissä on kiisuja; varsinkin eräs raudan sulfidi, magneettikiisu, on hapertuu normaalissa puhtaassakin ilmasssa todella nopeasti. Sellaisille kiville ei auta mikään käsittely, ja ne voivat tosiaan olla lopulta niin haperoita että hajoavat ihan itsekseen.
HS
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / ei otsikkoa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*