Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 23.1.2004 1:28

Kysymys: pekka piikkaus taltta...

Maa- ja pohjarakenteet

avasin lattian vanhasta vaatehuoneesta,tarkoitus tehdä kodinhoitohuone.Siis tarvitsin lattia kaivon. Huoneen lattian alla menee viemäri putki ja tuuletus putki on kyseisessä huoneessa ja meneen huoneen nurkasta alas,ok ja siten matto pois ,lastulevy.. villa 100mm syrjään ja piikaus käyntiin . Kaivoin n.20-30 cm alas tuuletus putken ympäriltäsoraa pois. Sora kädessä kosteaa mutta ei märkää????? (puuosat koolaus kuiva!!) ja pääsin viemäri putken t-kohtaan mistä saisin,uuden haaran kaivolle 110/75 y- haara.. mutta kysymys kuuluu nyt..kun tulen takasin päin betoni laatassa on reikä n.25-45cm..tuleeko siitä mahdollinen kosteus nyt ylös ja onko nopeata haittaa.. millainen paikkaus remmontti laasta + bitumi sively (kuuma tai kylmä) onko liioittelua...

Kommentoi:*
Vastaus
Jos vanha rakenne on säilynyt hyvin, tarkoitus on saada rakenne palautettua. Piikkauspinnat voi sivellä praimerilla, jotta uusi betoni varmasti tarttuu pintaan. Betonilla on kuivumisaika, ja lattia on pidettävä auki riittävän kauan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / pekka piikkaus taltta...":


Kommentoi:*