Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 19.5.2014 9:24

Kysymys: Öljysäiliötilan ilmanvaihto

Muu ilmanvaihto

Asun 50-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa. Tuuletus on painovoimainen. Talossa on öljylämmitys. 3000:n litran öljysäiliö on talon sisällä omassa tilassaan. Kattila on toisessa tilassa. Öljysäiliön tilaan pääseen palo-oven (ryömintäluukku) kautta. Oven vastakkaisella seinällä on vanha tuuletusventtiili. Muuta venttiiliä ei ole. Ajattelin puhkaista oven puoleiseen seinään reiän toista tuuletusventtiiliä varten, jotta ilma vaihtuisi paremmin. Suunnittelin, että vetäisin siitä peltisen ilmastointihormin (n. 2 metriä) sokkelin läpi ulos (ko. seinän ja sokkelin välillä on pieni puolilämmin varastotila). Saako näin tehdä vai onko jotain määräyksiä, jotka estävät tällaisen ratkaisun? Ajattelin eristää putken vuorivillalla.

Kommentoi:*
Vastaus

Varastotilan kautta kulkeva hormi on paloeristettävä kuten kattilahuone ja öljyäiiöila eli EI 30 tasoon. Vuorivilla ja kakssi cybroc levyä.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Öljysäiliötilan ilmanvaihto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*