Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 31.5.2012 14:11

Kysymys: Parven rakennus - onko tarpeeksi tukea?

Muut


Olisi tarkoitus rakentaa huoneen nurkkaan kiinteä parvi, jonka koko olisi 200cm x 140 cmYhdelle seinälle tulisi 140cm tukipalkki, jonka varaan tulisi tuo 140cm pääty.Toiselle seinälle tulisi 145cm tukipalkki, jonka varaan tulisi tuo 200cm pituus. 55cm pituudesta tulisi siis seinän yli tyhjän päälle.Lisäksi nurkan vastakkaiseen parven kulmaan tulisi yksi tukipylväs.Parvi olisi siis kiinni kahdella seinällä ja yhdellä pylväällä.Idea siis hieman samantapainen kuin tämän kuvan parvessa:http://i1162.photobucket.com/albums/q527/atatam/5e9e8c93.jpgAinoa ero olisi että pitkän sivun portaiden puolinen pääty olisi sen 55cm tyhjän päällä, sillä seinä on siltä sivulta vain 145cm pitkä. Myös portaat tulisivat eri kohtaan. Muuten idea sama.Saako näillä tuilla kestävää parvea, joka kestäisi aikuisen? Parannusehdotuksia, vinkkejä, kommentteja? Kiitos :-)

Kommentoi:*
Vastaus
Kysymys on henkilöturvallisuudesta emmekä anna rakenteellisia ohjeita. Jos ratkaisu on esittämäsi kuvan mukainen, rakenne todennäköisesti on turvallinen. Kuvassa esiintyvä pilari on mielestäni melko ohut eikä se kestä vaakasuuntaista törmäystä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Parven rakennus - onko tarpeeksi tukea?":


Kommentoi:*