Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 6.9.2023 8:35

Kysymys: Salaojitus rossipohjan ympärille älvsby

Muut

Hei!

suunnittelen salaojaremonttia kosteusvaurioituneen ryömintätilaisen alapohjan ympärille. Talo on -91 älvsby talopaketti tuulettuvalla alapohjalla. Talossa pilariperustukset, joiden varassa talo. Ryömintätilan korkeus n.80-60cm. Ryömintätilan pohja n.40cm maapinnan alapuolella ja sokkeli alapinta ulottuu siitä noin puoleenväliin ja sokkelin alapuolella, maan ja ryömintätilan välissä metallilevy. Molemmissa päissä kolme pientä tuuletusluukkua. salaojahan pitää asentaa talon ulkopuolella ryömintätilan alapinnan alapuolelle? Metallilevy jätetään pidättämään maamassoja ja patolevy asennetaan sen ja maan väliin? tontti on hieman rinteessä ja maata olisi mahdollista etupihan puolelta kaivaa ryömintätilan alapinnan tasolle, jolloin tuuletuksen saisi etupuolelta kokomatkalta sokkelin alapuolelta. Ongelmana vain että siellä salaoja tulisi hyvin pintaan. Lisäksi haluaisin kaivaa takapihan puoleta avonaisen kaivannon talon seinustalle, terassin alle, jolloin talon alapinta olisi auki edestä ja takaa. Onlisiko tämä järkevää, tuuletuksen maksimoinniksi?
Kommentoi:*
Vastaus

Ryömintätilaan pitää saada lisää riittävää tuuletusta ja toimivat salaojat pitää ehdottomasti asentaa, ellei niitä ole. Talon alapinnan ollessa avoin edestä ja takaa, saattaa aiheuttaa asuintilan lattioiden kylmyyttä talviaikana. Suosittelen rakennusalan asiantuntijan tutkivan nykytilanteen ja tekevän korjaussuunnitelman, jolloin työn tulos on varmalla pohjalla.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Salaojitus rossipohjan ympärille älvsby":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Miten näet salaojan syvyyden etupuolella, josta maa otettaisiin ryömintätilan tasolle,  Mikä on sen vähimmäis-syvyys? Tuuletuksen pystynee talveksi sulkea eristelevyillä [J193587276]
6.9.2023 9:37


Noin 40- 50 cm. [PN]
10.9.2023 9:14Kommentoi:*