Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 11.4.2024 0:55

Kysymys: Ulkoportaiden turvallisuus

Muut

Kuinka pitkä tasanne pitää olla taloyhtiön rengasvaraston ulko-oven ulkopuolella oven ja ulkoportaiden askelmien välissä harhaan astumisen estämiseksi?

Finlex 1007/2017 Ympäristöministeriön asetus rakennusten käyttöturvallisuudesta, 2-luku, 6§ Tasanne sanoo: "Uloskäytävän kulkureitillä olevan oven eteen ja taakse on varattava vähintään 800 millimetrin pituinen tasanne." Remontin valvoja sanoo, että tämä ei koske varastotiloja. Onko niin ja jos on, kuinka pitkä tasanne varastotilojen oven ulkopuolella on oltava?


Kommentoi:*
Vastaus

Hei

Onko kysymyksessä uusi vai vanha rakennus?  Siis Ympäristöministeriön asetus rakennusten käyttöturvallisuudesta ei minun mielestäni erittele varastotiloja. Rakennustarkastuksen tehtävä on puuttua selviin epäkohtiin, joka tässä tapauksessa on ilmeinen. Ottakaa yhteyttä rakennustarkastukseen ja kertokaa moitteenne asiassa. Kustannus asia tämä ei ole joten miksi asiaa ei panna täytäntöön?

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Ulkoportaiden turvallisuus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kiitos vastauksesta. Kyseessä on vanha rakennus. [J778262173]
11.4.2024 14:8Kommentoi:*