Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 5.6.2014 15:57

Kysymys: Aki-teräshalliin sokkeli

Perustukset

Rakenteilla on kuvan kaltainen teräsrukoinen halli, jossa paikalla valetut pilariperustukset. Halliin on tarkoitus tehdä kauttaaltaan teräsbetonilattia, sekä pilariperustuksien väliin mahdollisimman yksinkertainen ja kevyt rakenteinen sokkeli. Tässä rakenteessa sokkelille ei tule mitään kuormitusta, mutta rakennetta ei haluta kuitenkaan jättää avoimeksi. Rajoitteita asettaa se että, sokkeli ei sovi ulkoverhoilun sisäpinnan ja pilarielementtien ulkopinnan väliin.Millaisia vaihtoehtoja on tälläisen pilariperusteisen hallin sokkeliksi?

Ehdotan perustuspilarien sisäpintaan naulattavaa peltikasettisokkelia.


[marksto]
5.6.2014 18:5Kommentoi:*
Vastaus

Uskoisin että hallitoimittajalta löytyisi periaatepiirustuksia erillaisista sokkelivaihtoehdoista.
 
Mikäli hallista tulee kylmä, eikä sokkelille tule olennaisia sivuttaiskuormia ( esim. toispuoleinen maanpaine, törmäyskuorma, jne ) voisi yksi  vaihtoehto olla rungon tekeminen pilarien väliin ja sokkeliverhouslevyn käyttäminen
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Aki-teräshalliin sokkeli":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*