Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 11.8.2014 16:50

Kysymys: Alajuoksun korvaus harkolla

Perustukset

Hei!Olen tehnyt valesokkeliin alajuoksujen poiston. Katkaisin pystypuut riittävältä korkeudelta ja laskin ne nojaamaan harkon päälle. Välissä on bitumikaista. Jokaisen pystypuun alla on harkko+päällä tulitiili jotta saatiin riittävä korkeus.

Kysymys kuuluukin, pitäisikö alajuoksu kuitenkin olla? Talo on nyt ollut jämerästi paikallaan jo vuoden päivät harkoilla.

Kommentoi:*
Vastaus

Alajuoksun tarkoituksena on jakaa runkotolppien pistemäistä kuormaa laajemmalle alueelle. Myös runkotolpat saadaan kiinnitettyä ja ne myös pitää olla kiinnitettynä alajuoksuun. Alajuoksu taas pitää olla ankkuroituna perustuksiin kunnolla niin että se ottaa vastaan tarvittavat sivu- ja pystysuuntaiset kuormat. Eli kyllä alajuoksu pitää olla.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Alajuoksun korvaus harkolla":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*