Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 14.4.2022 16:24

Kysymys: Hiusmurtuma sokkelissa

Perustukset

Kyseessä 2007 rakennettu okt. Harkkosokkelissa havaittiin 2017 kuntotarkastuksen yhteydessä muutamia hiusmurtumia, joiden ei katsottu aiheuttavan lisätoimia. Niiltä kohdin, joissa oli halkeamia ja/tai hilseillyttä sokkelipinnoitetta irroitin irtomateriaalin, fiksasin hieman kaatoja, laitoin uuden sokkelilaastin ja lopulta maalasin koko sokkelin. Sokkeli on pysynyt kuivana ja salaojituksen pitäisi myös pelata. Kolmeen vuoteen mitään murtumia ei näkynyt, mutta nyt havaitsin yhden hennon hiusmurtuman toisella puolen taloa, jossa murtumia ei ennen ollut. Voi toki olla, että halkeama on ollut olemassa alkujaankin sokkelipinnoitteen alla, mutta joka tapauksessa pinnoitteessakin halkeama näkyy nyt. Tarvitseeko asiaa tutkia enemmälti, vai korjaanko vain halkeaman entiseen tapaan ilmojen lämmettyä?

Kommentoi:*
Vastaus

Koska kyse on hiushalkeama(i)sta, eivät ne ole rakenteelle kovin vaarallisia, ja lienevät tyypiltään nk. kutistumishalkeamia. Esittämäsi uudelleen korjaus on riittävä toimenpide.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Hiusmurtuma sokkelissa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Isot kiitokset vastauksesta & mainiota kevään jatkoa! [J89855186]
15.4.2022 9:20


Isot kiitokset vastauksesta & mainiota kevään jatkoa! [J89855186]
15.4.2022 16:14Kommentoi:*