Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 31.7.2014 18:37

Kysymys: Kapillaarikatko?

Perustukset

Moi,Asun rintamamiestalossa. Kellaritilasta puolet on kylmää tilaa.

Talon keskellä on (oletettavasti vanha sauna) muurattu lämmin tila, nykyinen "lämmönjakohuone", jossa lämminvesivaraaja sekä vesimittari yms. Yhdeltä seinältään lämpimään tilaan. Kylmässä kellaritilassa on ohut betonilattia. Tämän "lämmönjakohuoneen" perustukset ovat mitättömät, hiekka noin samalla tasolla kuin kellarin lattia.

Tontilla kulkee useampia vesisuonia!

Tämän "lämmönjakohuoneen" seinissä nousee oletettavasti kapillaarisesti vettä noin 20 cm korkeuteen.

Seinän ja lattian taitteesta olen kaivanut hieman seinän alle.

Onnistuisiko sinne laittamaan jonkin kapillaarikatkon vai onko nousseella vedellä mitään vaikutusta? 

Kommentoi:*
Vastaus

Kapillaarikatko on mahdollista tehdä mutta suhteellisen työläs edellyttää massan vaihtoja, mikäli siihen päädyt kehottaisin sinua ottamaan yhteyttä rakennesuunnittelijaan joka tekee yksityiskohtaisen korjaussuunnitelma.
Yksi tärkeä toimenpide on kuitenkin ulkopuoliset salaojat ja niiden toimivuus, koska kysymyksessä on oletan 60-70 vuotta vanha talo ja kosteusongelma kellarin sisätiloissa on mahdollisesti syntynyt ajan kanssa mikä viittaa osaltaan kuivatuksen puutteeseen.
Mikäli kosteus ei ole aiheuttanut haju- tai homeongelmia ja olosuhteet edelleen pysyvät samoina, kosteuden nousulla ei edelleenkään ole suurta merkitystä.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kapillaarikatko?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*