Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 27.2.2022 17:37

Kysymys: Kesämökin lattialaatan kosteuseristys

Perustukset

Meillä on 70-luvun lopulla rakennettu lautarakenteinen kesämökki. Lattialaatta on valettu suoraan hyvin läpäisevälle hiekalle. Laatan päällä on muovi ja muovin päällä villa, villan päällä lautalattia. Laatan alla ei siis ole kapillaarikatkoa ja voisi olettaa hiekankin läpi kosteutta nousevan. Kuitenkaan merkkejä kostumisesta ei ole.

Kun nyt teemme remonttia ja joudumme avaamaan lattiaakin, niin mikä olisi viisain keino estää kosteutta nousemasta laatan läpi lattiaan. Pikeäminen? Tiivistetty polyuretaanieristys? Jotain ihan muuta?

Kommentoi:*
Vastaus

Polyuretaanilevyeristys saumoistaan ja reunoiltaan huolellisesti valmistajan ohjeen mukaan vaahdotettuna olisi viisas ratkaisu. Jos levyn saumoista ja reunoilta tulee ylimääräistä vaahdotetta ylös, niin älkää leikatko niitä pois, sillä vaahdotuksen pinta toimii myös höyrynsulkuna, kuten polyuretaanilevykin.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kesämökin lattialaatan kosteuseristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*