Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 15.6.2014 9:29

Kysymys: Kesämökin sementtipilarit katkeilevat

Perustukset

Kesämökin alla olevat valetut semettipilarit kallistuvat ja katkeilevat mökin toisessa päädyssä. Päädyssä on kolme pilaria.

Pääty on vajonnut jo useita senttejä alemmas. Maa on hiekkapohjainen, mökki on toisesta päästä kalliolla. Ei siis vajoa sieltä.

Mökki on lautarakenteinen, ei eristeitä. Keskellä mökkiä on muurattu piippu.

Mökki on saaressa. Millainen nosturi tuohon nostoon tarvittaisiin = nostovoima? Mistä voisi kysyä vuokralle?

Millaiset uudet "tolpat" mökin alle tehdään?

 
Kysymyksiä: 6 kpl

Sementti on jauhetta säkissä. Kun siihen lisätään kiviainesta ja vettä ja nämä sekoitetaan saadaan BETONIA.


[punainenpilvi]
20.6.2014 3:31Kommentoi:*
Vastaus

Nosto-operaatio ei järin suurta nostovoimaa edellytä kevytrakenteisessa mökissä, onnistunee ehkä vipuamalla, tai sitten kolmella pallotunkilla tai vataavalla. Nosta pääty noin 2-3 cm ylikorkeaksi , tue väliaikaisesti ja suorita perustusten teko, koska oletan kysymyksessä olevan roudan aiheuttamat liikkeet pilarianturoiden alla (Mikäli anturoita on?) tulee perustukset ulottaa roudattomaan syvyyteen. Tee pilareille riittävät anturat ja muuraa harkoista pilarit joiden päälle lasket rakennuksen. Huomioi riittävä routaeristys.
HS
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kesämökin sementtipilarit katkeilevat":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*