Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 29.6.2014 21:13

Kysymys: kevyen huvimajan perustus pehmeälle maalle

Perustukset

Tarkoituksenani on rakentaa kasvihuoneen kaltainen huvimaja. Perustuksesta on hieman epäselvyyttä, joten kysyisin , koska paikka tulisi olemaan soraharjun juurella ja tiivistyneen turvealueen päällä, jossa kasvaa mäntyjä.

Onko karkea sora/suodatinkangas/kevytsoraharkko parempi kuin matala ruuviperustus parempi. Huvimajan koko olisi n.3.0 kertaa 3.0. Kunnan rakennusmääräysten mukaisesti tulee 15 metrin päähän rannasta.( Miksiköhän kunta vaatii näin pitkän etäisyyden rannasta oleskelurakennelmalle, jossa ei ole esim. tulisijaa. Vastaisi lähinnä leikkimökkiä.)

 

Kommentoi:*
Vastaus

Mikäli turvekerros ei ole kovin vahva vaan perusmaan sora olisi helposti saavutettavissa, suosittelisin perustamistavaksi pilariperustusta, jotka voisi muurata harkoista. Routaeristyksellä koko rakennelman alueelta varmistaisin että rakenteet pysyvät kunnossa. Mikäli Humus kerros on kovin vahva ja haluat perustaa sen turpeen varaan tulee siinä todennäköisesti tapahtumaan painumia., tätä voit myös estää routaeristyksellä.
 
Rakennusmääräykset ovat yleensä kuntakohtaisia, tai mikäli kysymyksessä on rantakaava niin kaavamääräykset sanelevat ehdot.
Tarkitsa myös mitä kunnan rakennusmääräykset sanovat luvan varaisuudesta, uskoisin vähintään tarvittavan tapauksessasi toimenpide ilmoituksen tekemistä tai toimenpidelupaa.
 HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / kevyen huvimajan perustus pehmeälle maalle":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*