Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 30.6.2014 14:49

Kysymys: Kivijalan korjaaminen

Perustukset

Hei!Olen aikeissa suoristaa ulkorakennuksen seinää, koska ovet eivät enää aukea

 rakennus on rakennettu 50-luvulla. Se on navetta/heinävintti. Navetan puolella on tukeva perusta eikä se ole liikkunut. Traktoritalli puoli on tehty siten, että on valettu jonkinlainen antura ja sen päälle noin 40 cm sokkeli, jonka päälle peeperustus. Routa on painanut ajan saatossa kivijalan sisään sillä seurauksella että, että seinä on vino. Painumisen johosta seinä on alhaalta sisässä reilut 20 cm.Navetan sivu on nyt kaivettu auki ja se on tarkoitus ojittaa. Kaipaisin neuvoja ja näkemystä salaojan rakentamiseen ja käytettäviin sora laatuihin?Ennen kaikkea kaipaisin näkemystä miten suoristaa seinä?Ohessa muutama kuva selventämään tilannetta. Kiitos avusta jo etukäteen.
Kommentoi:*
Vastaus

Korjaustyön ohjeistaminen näillä tiedoin ei onnistu, kehottaisin sinua ottamaan yhteyttä rakennusalan ammattimieheen, joka on tehnyt vanhojen rakennusten peruskorjauksia ja ottaisit hänet suorittamaan työn.
Kuvista ei sinällään selviä johtuuko painumat sokkelin kääntymisestä sisään vai ovatko myös puurakenteet pettäneet. Ilmeisesti rakennus tulee nostaa irti perustuksesta ja korjata perustus joka purkamalla ja tekemällä uudelleen tai jos sen saa muutoin oikaistua. Kun olet perustukset korjannut muista hoitaa kuivatus salaojittamalla sekä routaeristäminen.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kivijalan korjaaminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*