Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 26.2.2024 19:52

Kysymys: Liikuntasauma

Perustukset

Hei! Mikä voi olla syynä kahden 6-kerroksisen rakennuksen liikuntasaumojen repeytymiseen. Liikuntasauma on auennut koko rakennuksen poikki ja kaikkien kerrosten läpi. Rako on 1-2cm leveä. Liikuntasauman kohdalta ulkoseinät ja väliseinät ovat kaikki haljenneet ja lattiat liikkuneet pois saumaa peittävien listojen alta.

Kommentoi:*
Vastaus

Tuntematta rakenteita on tuohon mahdoton ottaa kantaa perustellusti. Ensimmäisenä tulee mieleen kysyä, että onko sauma auennut ylhäältä enemmän kuin alhaalta? Tällainen viittaisi siten perustusten painumiseen. Voitteko laittaa vähän lisävalaistusta asiaan kuvien kera? Toki on niinkin, että asia kuulostaa sen verran vakavalta, että kehoittaisin ottamaan kokeneen rakennesuunnittelijan paikalle pitämään katselmus, jossa olemassa olevien suunnitelmien ja tilanteen toteamisen avulla käsitys syntynee viivytyksettä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Liikuntasauma":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*