Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 18.6.2014 21:52

Kysymys: Maanvaraisessa laatassa suuri reikä

Perustukset

Kyseessä vanha omakotitalo (1950), jossa on maanvarainen betonilaatta, paksuus noin 10cm. Laatan alla hieno hiekka. Avasin lattiat, pintamateriaalin vaihdon yhteydessä ja alla olevat purut ja puut olivat hyväkuntoiset. Jossakin vaiheessa talo on liitetty kunnalliseen vesi-ja viemäriliittymään ja vesiliittymää varten laattaan on rouhaistu reilu reikä. Koko noin 40 sm x 40 sm. Tämä alla tyhjää tilaa noin 40 sm. Mitkä ovat vaihtoehdot jolla reiän voi paikata? Onko muita vaihtoehtoja kuin valaa laatan reikä umpeen? Reiän kohdalta tullut jonkin verran kosteutta suoraan lattian aluspuihin, ei kuitenkaan hälyttävästi.
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Hiekka ilmeisesti on nostanut kapillaarisesti kosteutta, voit täyttää ontelon salaojasoralla tai vastaavalla jonka päälle rakennusmuovi  ja betoni valu. Uretaan eristettä voi käyttää vaihtoehtoisesti betonin tilalla, se tiivistää rikotun betonin rosoisen pinnan ja toimii lisäkosteussulkuna. Huomioi uretan eristeen voimakas paisuminen.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Maanvaraisessa laatassa suuri reikä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*