Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 24.3.2022 12:17

Kysymys: Multapenkki lattiarakenne

Perustukset

Mietiskelemme multapenkin uudistamista. Mökki on ollut kylmillään ja lattia on ollut auki koko talven. Maapohja on siisti ja kuiva. Rossipohjarakenne ei tule tässä kysymykseen. Ajattelimme käyttää lecasoraa. Voiko multapenkin kuopan täyttää kokonaan lecasoralla? Kohteessa on ollut aikanaan tuuletusputket kahdelta seinältä lattian alle, pitääkö tämä tuuletus putkisto rakentaa myös lecasoraa käytettäessä? Kannattaisiko lattianiskat tehdä kyllästetystä puusta? Riittäisikö lecasora tässä tapauksessa eristykseksi vai mitä kannattaisi käyttää? Lattiaan tulee 50mm paksu lankku. Pitääkö johonkin väliin laittaa suodatinkangas?Tietoa on paljon tarjolla, mutta selkeää ideaa en ole vielä saanut joten tähän kaipaisin asiantuntijalta kommenttia. 

Kommentoi:*
Vastaus


Älä koskaan korjaa toimivaa on ensimmäinen oppi.
Lisää tietoa saat museoviraston kortistosta, jossa annetaan ohjeita vanhoijen rakennusten korjaukseen: https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/julkaisut/korjauskortit.
Periaatteeni on, että jos jossain rakenteessa tarvitaan painekyllästettyä puuta on rakenne väärin tehty, en nyt kutenkaan puhu ns. piharakentamisesta.
Jos rakenne on ennen toiminut niin miksi sitä pitää muuttaa?
Joka tapauksessa tuuletus alapohjassa on tärkeä ja siksi nuo tuuletusputket ovat tärkeät.
Multapenkki rakenne on kuitenkin jo aikansa elänyt, ja siihen löytyy vaihtoehtoja em. museoviraston korjauskortista koskien perustuksia.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Multapenkki lattiarakenne":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*