Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 28.6.2014 9:23

Kysymys: Perustukselle vaihtoehtoinen toteutustapa

Perustukset

Hei, olemme tekemässä ulkovarastoa, johon tulee myös yksi nk. kesähuone. Kokonaisala rakennukselle tulee olemaan 45-50 m2:n välillä.

Kumpi vaihtoehto olisi parempi perustukselle laatta vai sokkeli ?

t. Riitta ja Reijo

Kommentoi:*
Vastaus

Ulkovaraston koko ja käyttötarkoitus edellyttävät rakennuslupaa, jonka myöntää hakemuksesta alueenne/kuntanne rakennusvalvontaviranomainen. Lupahakemusta varten tarvitsette mm. pääpiirustukset joissa ohjeellisesti otetaan kantaa perustuksiin. Ennen rakennustyöhön ryhtymistä teidän tulee teettää rakennesuunnitelmat joista ilmenee yksityiskohtaisesti perustusten tekeminen. Suunnitelmia laatimaan tarvitsette asian hallitsevan rakennusmestarin/-insinöörin tai alan yrityksen, suunnittelijan kanssa neuvottelette lopullisesta perustamistavasta.
Kysymykseenne laatta vai sokkeli on vaikea ottaa kantaa tietämättä perustamisolosuhteista, myös pilariperustus saattaa olla varteenotettava vaihtoehto edellä mainittujen lisäksi.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Perustukselle vaihtoehtoinen toteutustapa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Hei, rakennuslupa meillä on. Perusutuksiin siinä ei ole otettu kantaa.  Samalle tontille olemme rakentaneet v. 1990 omatkotitalon.Tontin maapohja on savipitoista maata.  Olemme tehneet maapohjat siten, että n. 100 m2:n aluelle n. 50 cm syvyyteen saakka on ajettu uutta täytemaata kivituhkineen.Terveisin Riitta  


[J321229157]
30.6.2014 11:32Kommentoi:*