Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 30.7.2014 0:47

Kysymys: ROUTA- JA PATOLEVY PEITTÄVÄT KOKO PERUSTUKSEN, RAKENNUSVIRHE/ PERUSTUKSEN KUNNON PEITTELEMINEN?

Perustukset

Onko kyseessä rakennusvirhe/ perustuksen kunnon piiloittaminen. Ks. talo on rakennettu -94 ja laajennus -04, vanhan osan alareuna on vuorattu ilmeisesti routaeristeellä ( vaalea levy) ja sen päälle laitettu todennäköisesti patolevy (musta). Routaeriste näkyy yläreunasta, mutta talon  perustusta ei näy ollenkaan. Eli suoraan näiden jäleen alkaa talon ulkoverhous.kiitos vastauksista jo etukäteen

Kommentoi:*
Vastaus

Ilmeiseltä rakennusvirheeltähän tuo vaikuttaa, ja saataa aiheuttaa kosteusongelmaa. Näillä tiedoin ja tällä palstalla en pysty mitenkään ohjeistamaan mahdollisia korjaustoimenpiteitä. Mielestäni sinun kannattaa ottaa yhteyttä alan insinööritoimistoon, jonka asiantutija paikan päällä rakenteen tutkien tekee tarpeellisen korjausehdotuksen.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / ROUTA- JA PATOLEVY PEITTÄVÄT KOKO PERUSTUKSEN, RAKENNUSVIRHE/ PERUSTUKSEN KUNNON PEITTELEMINEN?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kiitos vastauksesta:)!


[J498827205]
31.7.2014 13:25


Mikä tekee sokkelin ulkopuolisesta eristämisestä ilmeisen rakennusvirheen???

Okiei, kokonaisuudestahan ei ole mitään tarkkaa käsitystä, lähinnä siitä mitä on eristeen päällä. Mut oikea paikkahan tuo eristeelle tavallaan, kunhan ei tuki ulkovuorauksen tuuletusrakoa.


[Pete]
31.7.2014 14:14Kommentoi:*