Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 19.4.2022 0:45

Kysymys: Salaojaputki tyypit

Perustukset

Omakotitalon perustuksen salaojituksia tehdessä heräsi kysymys, kun kaupasta löytyy "perinteistä" ympäri rei'itettyä salaojaputke ja "uudenlaista" alta reiätöntä salaojaputkea. Onko järkevää käyttää tuota uudenlaista alta reiätöntä putkea koko talon salaojituksessa vai onko sille tietty käyttötarkoitus? Minkälaiseen tilanteeseen tuo uudenlainen salaojaputki on tarkoitettu? Valmistaja vain ilmoitti, että parempia virtausominaisuuksia vaativaan kohteeseen. Kyseinen tontti on hyvin savipitoista ja hulevesiä tulee varmasti palkon tontilla esiintymään. Onko siis järkevää tehdä rakennusten salaojat kokonaisuudessan tuosta alta reiättömästä salaojaputkesta?

Kommentoi:*
Vastaus

Molemmat vaihtoehdot ovat yhtä toimivia. Tärkeää on, että vedellä on poistumisreitti ja kaadot ovat suunnitelmien mukaisia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Salaojaputki tyypit":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*