Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 30.7.2014 6:16

Kysymys: sokkeli

Perustukset

Hei

Millä aineella/ menetelmällä voisi estää ettei sokkeliin nouse maasta kosteutta, olen poistanut sokkelista kaikki irtonaiset petonit ja hakannut lohkennet harkot pois ja korjannut sokkelin kuitilaastilla, miten voisi siis estää ettei maasta noususu kosteus harkkoihin.

Kommentoi:*
Vastaus

Ulkopuolisen kosteuden pystyt estämään kunhan selvität, että salaojat oat riittävän alhaalla sekä toimivat asennat patolevyn ohjeiden mukaisesti sekä käytät kapillaari soraa sokkelin vieressä sekä routaeristät perustukset ja huolehdit että maa viettää perustuksista ulospäin pintavesien johtamiseksi. Hoida myös sadevesien viemäröinti erikseen.
Oheinen linkki ohjaa sokkelin eristämisohjeisiin http://www.rakentaja.fi/indexfr.aspx?s=/pdf/asennusohj4.pdf#.U9oryfIcSgU
Mikäli rakennuksessasi on maanvarainen laatta eikä siellä ole kapillaarikatkoa ja kosteus pääsee sieltä kautta perustuksiin, vaati se tarkemman tutkimisen ja asiantuntijan tutkimuksen perusteella antaman korjaussuunnitelman.
HS
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / sokkeli":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*