Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 6.3.2022 19:19

Kysymys: Sokkelin kengitys ja pinnotus

Perustukset

HEI Minulla on 1980 luvulla rakennettu pyöröhirsinen mökki, joka kengitettiin poistamalla alimmat hirret ja korvaamalla lecoharkoilla syksyllä. Sokkelin ulkopuolinen käsittely odottaa nyt keväällä. Perustus itsessään on kelluvan hiekkakakun päälle rakennettu. Voinko päällystää ulkopuolisen sokkelin termolevyllä ilman harkkojen muuta käsittelyä? Ja kiinnittää 2cm levyt suoraan sokkelin pintaan ilman rimoitusta. Ja kiinnittää peltiset sadeveden ohjaimen alimpaan hirsikertaan peittämään sokkelin yläreunan? 

Kommentoi:*
Vastaus

Jos tarkoitit EPS sokkelilevyä se voidaan kiinnittää alustaansa suoraa epoksi- tai uretaanipohjaisilla liimoilla, mutta, jotta liiman kulutus olisi kohtuullinen suosittelen harkon tasoittamista säänkestävällä tiilitasoitteella, jolla alustan epätasaisuudet ja karheus saadaan poistettua. Tiilitasoitetta voidaan hioa kovettumisen jälkeen. Peltilista levyn yläosaan viimeistelee työn jäljen.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Sokkelin kengitys ja pinnotus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*