Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 4.9.2022 19:44

Kysymys: Torpan sokkeli murtunut

Perustukset

Betonisokkeliin on tullut pitkä halkeama lähelle töllin nurkkaa. Onko tämmöinen miten kiireellinen korjata? Pienempi samanlainen murtuma on talon toisella nurkalla. Onko syy on routa tai perustuksen vettyminen, kun aiemmin ei ollut sadevesisysteemiä, vaan vedet valuivat lähelle seinää. Nyt on.

Miten sokkeli korjataan? Sisällä lattia on vähän painunut tuosta nurkasta.

Torpassa on rossipohja ja tuuletusaukkoja yhteensä 5. Alapohjaan on laitettu eristysvillaa sokkelin ovellisesta luukusta. Pitäisikö nämä poistaa? Uloimmat villat vaikuttivat kesällä kuivilta mutta ovat siis maata vasten.


Kommentoi:*
Vastaus

Mitaikaisemin järjestelmät pelaa, sen parempi.  Syy halkemaan on ollut pakkanen ja muu sureminen on turhaa.  Olosuhteiden ollessa hyvät, kannattaa halkeama paikata.Paikkauksen jälkeen, tulee paikkaa seurata, etti tule mitään yllätyksiä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Torpan sokkeli murtunut":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*