Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 13.8.2014 16:41

Kysymys: Vajan perustus pintamaahan.

Perustukset

Olen aikeissa rakentaa 3x5m vajaa mökille. Vajan kehäpalkit tulisivat 100x100mm parrusta, runkotolpat kakkosnelosta, vaakalautaverhoilu, huopakatto.Kysymykseni liittyy perustuksiin. Riittäisikö pintamaan kuorinta, jonka tasoitus soralla (mutta ei varsinaista sorapatjaa), betoniset anturalaatat joiden koko esim. 500x500mm ja joiden päälle kaksi kevytsoraharkkoa. Näiden kiinnitys betonilaattaan harjateräksellä sekä harkkojen valu täyteen sopivalla betonilla. Pilareita olen ajatellut pitkälle sivulle yhteensä viisi ja lyhyelle sivulle nurkkien lisäksi yhden pilarin nurkkien väliin. Rakennuspaikalla maan routiminen on kokemukseni mukaan maltillista. Riittäisikö ym. tapa perustukseksi tämänkaltaiselle rakennukselle? Tiedän, että pilaireiden kaivaminen routarajan alapuolelle olisi paras perustusvaihtoehto, mutta voisiko tätä perustustapaa harkita käytettäväksi?

Kommentoi:*
Vastaus

Tommonen 15 m2 vaja kyllä taitaisi tarvita jo rakennusluvan, eli silloinhan suunnittelija miettisi ja piirtäisi kuvat miten perustus tulee tehdä.
 
Jos nyt samankaltaista rakennusta mietitään noilla tiedoilla mihin lupaa ei tarvita…. niin kyllähän siinä riski piilee että routa muljaa, terästä sitten ainakin sen verta joukkoon että pysyy edes ehjänä. Jos vielä miettisi pilarista järeän kierretangon esim 24 mm johon säätövaraa muutama sentti suuntaansa mutterit aluslevyt ja iso kiinnitys/tukilevy johon alapään kehäpalkit, voisi hiukan säätää jos muljaa
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Vajan perustus pintamaahan.":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*