Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 6.8.2014 13:13

Kysymys: Vanhan kivijalan korjaus

Perustukset

Hei,miten tuollaista vanhaa kivijalkaa saa parhaiten korjattua?

On saatava korjattua ja tukevoitettua muutenkin, mutta varsinkin ennenkuin laitamme avoimen vintin myös asuinkäyttöön.Tuota, mikäs se korjaustarve tuossa oikein on? Kun kuvista se ei käy ilmi.

Liikkuuko se talo maaperän kuivumisen tai routimisen mukaan vai mikä on murhe?

Ensimmäinen lääke on pintavesien ohjailu ja niskaoja sopivalle etäisyydelle. Ja jotain yksittäisiä nurkkakohtia voi tukea kasvattamalla peruskivien kantopintaa jollain tavoin. Mut paikan päällä tuo täytyy jonkun katsoa ja osata päätellä.


[Pete]
6.8.2014 14:47Kommentoi:*
Vastaus

Sokkeli näyttää perinteiseltä luonnokivisokkelilta. Jos jollakin kohtaa näyttää kivet liikkuvan ja aiheuttavan puurakenteisiin muutoksia, kivien välejä voi täyttää maakostealla betonilla sullomalla.  Maakostealla sen vuoksi ettei hienot kivet tahriinnu betoniin. Sisäpuolelta välit on tukittava esimerkiksi Finnfoamilla.  Olen nähnyt uretaanivaahtoakin käytettävän.
Kuvan mukaiset alapohjat usein tuulettuvat kivien raoista, jolloin erillisä tuuletusreikiä ei tarvita.  Jos kivien välit täytetään kiinni, alapohjan tuuletus on jotenkin järjestettävä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Vanhan kivijalan korjaus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Ohhoh taas tuotakin jaarittelua.

Miksikö niitä välejä tarttis tukkia? Ja Finnfoamilla sisältpuolelta, mitkä ja miten?

Tukitaan tuuletus ja avataan se, eiku? Vai ollaanko seuraavaksi tyrkyttämässä kuivuria...

No joo, jos kysyjä hiukan täsmentäis ongelmaansa, niin vois kertoa jotain kelvollista.


[Pete]
7.8.2014 11:2Kommentoi:*